Con Spirito, een gemengd koor in het hart van Zierikzee

Con Spirito en de cantorij, die daar bij speciale momenten uit gevormd wordt, is het koor dat eerder als Thomaskoor en daarvoor als Gereformeerd Kerkkoor door het leven ging.

De naamsverandering is voortgekomen uit de wens om meer leden aan te trekken en tevens duidelijk uit te stralen dat het koor niet alleen in de Thomaskerk optreedt. Voorbeelden daarvan zijn de Zierikzingt- uitvoeringen, het concert in november 2022 van het Requiem van Fauré en de Christmas Carols op 17 december 2022 in de Nieuwe Kerk te Zierikzee.

Het koor bestaat uit ongeveer 25 trouwe leden. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Wie eens wil proberen of dit koor iets voor hem of haar zou kunnen zijn, is van harte welkom op maandag om 19.45 uur in de Thomaskerk om een repetitie mee te maken. Voor onze koorleden hebben we eigen webpagina's met interne berichten, foto's en oefenbestanden die we met elkaar delen. De ledenpagina's zijn beschermd met een wachtwoord. We verwachten van nieuwe koorleden, dat ze genoteerde/blad muziek kunnen volgen en bereid zijn zich thuis met ingespeelde fragmenten en/of digitale oefenpartijen voor te bereiden. 

Naast ondersteuning van kerkdiensten, meestal op hoogtijdagen of in speciale diensten verzorgen we enkele keren per jaar bijzondere concerten met klassieke religieuze werken. Zie pagina repertoire. Traditie is, om elk jaar, op de laatste vrijdag voor Kerst de Ceremony of Christmas Carols uit te voeren samen met gastkoren en muziekensembles  in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Zie de foto in fotoalbum .Het koor staat onder de muzikale leiding van Mar van der Veer.  

Inlichtingen zijn te verkrijgen bij secretaris Marcel van der Zande of een van de andere bestuursleden.

Doel van het koor

Samen zingen van kwalitatief goede religieuze muziek. Zie ook pagina repertoire. In een ontspannen sfeer werken we aan het uitvoeren van muziek op een zo hoog mogelijk niveau. Ons streven is om zowel jonge als oudere koorleden in het muzikale proces te betrekken.

In kerkdiensten kan het koor in kleiner verband een dienende functie als cantorij vervullen. Van oudsher is er een verbondenheid met de Thomaskerk in Zierikzee. Het koor staat open voor iedereen. Deelname aan het zingen in kerkdiensten gaat op vrijwillige basis.

U kunt op verschillende manieren op de contactpagina contact met ons opnemen. 

Wij repeteren elke maandag van 19:45 tot 21:45 met een koffie/theepauze in de Thomaskerk 

 

Onze repetitieruimte, de Thomaskerk in de Sint Domusstraat te Zierikzee