Mar van der Veer (1951) studeerde aan het Rotterdams Conservatorium koordirectie bij Jan Eelkema. Als docent muziek van de CSG Prins Maurits uit Middelharnis gaf hij jarenlang leiding aan diverse schoolkoren en ensembles. Met deze koren maakte hij concertreizen naar Engeland, Frankrijk, Hongarije, Tsjechië en Roemenië. Hij is de initiatiefnemer van de jaarlijkse Scratch Messiah voor middelbare scholieren in de Pieterskerk in Leiden.

Als cantor aan de Thomaskerk van Zierikzee gaf hij veertig jaar leiding aan het kerkkoor, de cantorij en later ook aan het vocaal ensemble Waisisi. Voor het Thomaskoor schreef hij een aantal oratoria en cantates waaronder de Marcus Passion Een gat in het dak en het oratorium Gebroken jaren.  Hij deed dit in samenwerking met ds. Michiel de Zeeuw. Van hun hand verschenen veel nieuwe kerkliederen die werden opgenomen in de bundels Een vleugje olijf en In een land dichter bij zee.

In 2020 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht over het geloof van de componist Felix Mendelssohn Bartholdy. Zijn promotor was Prof. Dr. Albert Clement. Zijn dissertatie is door Skandalon uitgegeven onder de titel Felix Mendelssohn Bartholdy, zijn geloof vanuit zijn brieven.

Na de coronacrisis geeft hij nu leiding aan het nieuwe koor Con Spirito dat is voortgekomen uit het voormalige Thomaskoor. Het is een flexibel koor, dat uit een combinatie van jongere en oudere leden bestaat. Het koor kan zowel een taak hebben binnen de eredienst,  maar heeft ook als doel concertmatig op te treden.